Suunto/iQniter – fejl på pulsbælter2019-04-11T12:51:04+00:00

Suunto/iQniter – fejl på pulsbælter

Suunto/iQniter pulsbælter – generel information + fejlsøgning/fejludbedring.
Vejledning fra vores leverandør af Suunto/iQniter pulsbælter:
Generel information:
1. Et komplet pulsbælte består af en elastik og en roset. Dækslet bag på rosetten kan fjernes/klikkes af ved hjælp af en tap i enden af stroppen. Et sort rundt dæksel med en gummiring(O-ring) tages af, og bag ved sidder batteriet. Batteriet hedder CR2032.
2. Batteri levetiden anslås til ca. 200 timer – husk at pulsbæltet ikke må være klikket sammen i begge sider, når pulsbæltet ikke er i brug.
3. I forbindelse med batteriskift anbefales det samtidigt at skifte såvel O-ring, som dæksel og batteri. Batteri, O-ring og dæksel kan som regel købes i en samlet pakke. (Det er HMF`s erfaring, at det er tilstrækkeligt at skifte batteriet – CR2032 batterier kan købes på kontoret). Husk at teksten på batteriet skal vende opad.
4. I forbindelse med brug kan udøveren opleve, at pulsen ikke vises, eller ikke vises korrekt i op til 30 sek. – dette er et velkendt fænomen – det ved alle brugere af pulsure uanset valg af mærke.
5. stropperne(d.v.s. ikke rosetten) kan håndvaskes i lunken vand – e.v.t. i en BH-vaskepose ved lav temperatur i vaskemaskinen.
Fejlfinding:
6. check at pulsbæltet sidder korrekt – pulsbæltet skal sidde tæt til kroppen, og det skal placeres lige under brystkassen. Rosetten skal sidde i midten, og teksten må ikke stå på hovedet. Det er vores erfaring, at fejlplacering står for størstedelen af fejlene.
7. deltagere med stor barm kan opleve, at barmen dækker for rosetten og signalet derved ikke kan sende til computeren. Pulsbæltet kan evt. forsøges placeret på brystkassen over brysterne. Ligeledes kan en BH dække for signalet, såfremt rosetten er dækket af BH´ens stof. Prøv med en BH med et kryds, så rosetten er fri.
8. Pulsbæltet kan adskilles – jf. punkt 1. Rosetten, batteriet og dækslet lægges til tørre ved stuetemperatur i ca. 48 timer. Herefter samles delene igen. Der kan af uforklarlige grunde komme fugt ind i elektronikken, og det kan fjernes på denne måde.
9. de to glatte kontaktflader sidder på selve stroppen, i enkelte tilfælde – f.eks. ved meget behåring – kan det være hensigtsmæssigt at anvende et kontaktmiddel som f.eks. ultralydsgel.
10. Vores leverandør giver 12 måneders garanti fra købsdatoen. Der er ikke garanti på batteri, O-ring og strop. Kontakt personalet.